WordPress 1,2,3

Här tänkte jag bunta ihop ett gäng nyheter som alla har med WordPress att göra.

1. WordPress 3.0 är ute

WordPress 3.0 kom för ett par veckor sedan, och jag har kört både betan och den skarpa på olika projekt men det var först idag jag uppgraderade arvid.nu till den nya versionen. Jag hoppas sidan flyter på minst lika bra som tidigare för er. Skulle det vara något som ser konstigt ut så maila mig och berätta vad.

2. My Record Collection har fått över 100 nedladdningar.

Min första WP-plugin My Record Collection har nu laddats ner över 100 gånger. Det har varit en klar minsking i neddladningar de senaste veckorna så det är väl kanske dags att göra lite mer reklam för den. Jag har dessutom knåpat ihop en plugin till vid namn: Password Protect All Posts. Den gör kort och gott det den heter och inte mycket mer, letade efter något liknande till en kund på jobbet med hittade inget som var exakt det jag ville ha så jag vidareutvecklade en befintlig plugin med de funktioner jag behövde. Förhoppningsvis är det fler som kan ha nytta av den.

3. Ma.tt i ny design

Hemsidan med den fyndiga domänen ma.tt ägs av Matt Mullenweg, Matt är skaparen/grundaren av WordPress och Automattic. Sidan var tidigare i mina ögon ganska ful och plottrig, men den nya designen som dök upp i fredags är verkligen en fullträff. Lite retro-känsla kryddat med Popart-estetik (inspirerat av Roy Lichtenstein). Använder dessutom Typekit för att få tillgång till några icke-standard-typsnitt. Kolla in en före och efter-bild på ma.tt här.

Det här inlägget postades i Webbutveckling och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.