De bästa possecutsen med Biggie Smalls

Lyssnade på DJ Premiers hyllningsprogram till Guru på  radioprogrammet Live From Headqourterz härom dagen.  En fin ”salute” till Guru som ni kan ladda ner på nätet här. Det spelades massor av fet musik där så klart men det var en låt som verkligen fångade mig och som jag helt hade missat innan nämligen A Bunch of Niggas från Heavy D & The Boyz skiva Blue Funk. Kollade upp skivan efter jag hört programmet och hela skivan är grym. Låten gästas av bl.a. Busta Rhymes, Guru och Notorious B.I.G. och den fick mig sugen på att skriva ihop en lista över de fetaste possecutsen (låtar med fyra eller fler MCs på) där Biggie lägger en vers.  Ni hittar den nedan.

1.  Flava In Ya Ear (Remix) – 12″, 1994
(Craig Mack Feat. The Notorious B.I.G., Rampage, LL Cool J & Busta Rhymes)

Ruskigt fet remix, Biggie inleder och alla MCs lägger riktigt feta verser, har även en snygg svartvit video (med Busta Rhymes i en riktigt utspejsad hatt). Producerad av den fantastiske producenten Easy Mo Bee, som det talas alldeles för lite om nu för tiden.

2. A Bunch of Niggas – Blue Funk LP, 1992
(Heavy D & the Boyz Feat. 3rd EyeNotorious B.I.G.Busta RhymesGuruRob O)

Här är låten som fick mig att skriva detta inlägget. En av Biggies första verser på skiva, utöver det tunga verser av Guru, Heavy D & Rob-O från gruppen InI som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Även denna låten har med Busta Rhymes, som avslutar låten med en riktigt galen och skrikig vers.

4. Let’s Get It On – Let’s get it on EP, 1994
(Eddie F & The Untouchables Feat. Heavy D, 2pac, Grand PubaNotorious B.I.G)

Eddie F var en av Heavy Ds ”The Boyz” och han sköter produktionen på den här låten. Verserna ligger sedan i stigande kvalitetsordning från Heavy D till Biggie, via 2pac och Grand Puba.

4. 4 My Peeps – #1 Player LP, 1995
(Red Hot Lover Tone Feat. M.O.P.Notorious B.I.G.Organized Konfusion)

Har faktiskt ingen aning om vem Red Hot Lover Tone är, men han kan helt klart välja tunga gästartister. Någons som vet om det finns fler låtar med M.O.P. och Biggie tillsammans?

5. The Points - 12″, 1995
(Notorious BIG, Coolio, Doodlebug (från the digable planets), Big Mike (från the Geto Boys), Buckshot (från Black moon/Boot camp clik), Redman, Ill al skratch, Rockness (från Heltah Skeltah/Boot camp clik), Bone thugs n harmony, Busta Rhymes, 5th ward & Jamal )

Här kan vi snacka ordentlig possecut 9 minuter lång ~15 MCs! Precis som på #1 på min lista lägger Biggie första versen och Easy Mo Bee producerar. Busta Rhymes är även med på den här och klämer sig alltså in på imponerande tre av fem låtar på topplistan.

 

Tycker ni att jag är helt ute och cyklar eller att jag missat någon låt som borde vara med så posta en kommentar. Har du inte hört eller är sugen på att höra låtarna igen så har jag länkat till dem på Youtube här nedan. Mycket nöje!

  1. Flava In Ya Ear (Remix)
  2. A Bunch of Niggas
  3. Let’s Get It On
  4. 4 My Peeps
  5. The Points
Det här inlägget postades i Musik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.