My Record Collection

Har jobbat mycket med WordPress på jobbet, redigerat mallar och widgets och byggt mallar från grunden efter designskisser med mera. Men att bygga en hel plugin från grunden var en ny upplevelse och definitivt en utmaning.

My Record Collection låter användarna exportera sin skivsamling från skivdatabas-sidan Discogs.com och importera den och visa upp den som en sida i sin WordPress-blogg. I dagsläget visar den bara upp det på ett (enligt mig mycket snyggt) sett, men tanken är att det framöver skall vara enkelt för blogg- och skiv-ägarna att visa upp sin samling på ett flertal olika anpassningsbara sätt. Första versionen släppte jag den sista Maj, så det är en dryg vecka sedan den kom alltså. Har varit mycket nytt att sätta sig in i med Subversion, GNU Translation Tools (gettext) och alla olika ”hooks” och ”loops” som finns tillgängliga i WordPress-skalet. Har ännu inte gjort någon reklam för den alls, men har ändå fått över 80 nedladdningar av pluginen och jag har hunnit komma ut med tre uppdateringar på denna dryga veckan som varit.

För er som är nyfikna på hur den ser ut och fungerar så kan ni kolla in en live-demo med min något ouppdaterade skivsamling här. Jag har även skapat en egen sida för My Record Collection.

Vill ni ladda ner och testa pluginen hittar ni den i WordPress officiella plugin-katalog här.

 • Michael Hyde

  Hello! I also posted on the other page. It would be awesome to get that plugin working on wordpress 3.8. Do you have any plans to continue?

  Thank you Sir!!

 • Robert vd Weerd

  Hello, i have installed your plugin, and i want to use it, but if i type my username, there is nothing goining on, how to get it working? robertweerd@home.nl

 • Robert vd Weerd

  I am working the new WP 3.8

 • William De Wulf

  Hi, I do like to use the plugin but when I type username nothing happen.
  There is no way to test the plugin, can I help? Do you will continue the development of the plugin?
  My initial work is to be independend of Discogs, but nothing on the net of any kinf of plugin exists, except payed software such as OrangeCD or MusicCollector.
  Thank you in advance for your time and answer.
  William De Wulf