Ny layout på arvid.nu

Jag tröttnade lite på det gröna utseendet och ville gärna ha en layout med ljus bakgrund och mörk text, så jag jobbade under gårdagskvällen fram en ny layout. Eller ja ny layout är väl kanske lite av en överdrift, men ett nytt färgschema för sidan iaf. Designen till sidan är gjord utan bilder, rundade hörn och skuggningar är skapade med hjälp av CSS3, så att göra om designen till det nya färgschemat var ett snabbt och enkelt jobb i princip enbart i CSS-filen.

Jag har även passat på att prova Googles Font API som är en cross-browser-lösning för att använda sig av fonter på hemsidor som inte behöver finnas installerade på besökarens dator. Google har ett gäng gratis-typsnitt som de bakat in i sin tillhörande tjänst Google Font Directory. Jag fastnade för typsnittet Lobster skapat av Pablo Impallari. Det är den ni bör se i mina rubriker, bloggtiteln och bloggbeskrivningen.

Jag hoppas ni gillar den nya designen! skriv gärna en kommentar om ni har några kommentarer om den.

Det här inlägget postades i Webbutveckling och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.
  • Daniel

    Schysst med Font-API:t, det kände jag inte till!